Gebitsproblemen?

Blijf er niet mee rondlopen.

Nieuwste Technieken

Hoge Klanttevredenheid

Officieel Gecertificeerd

Heb je last van je gebit? Pijn aan je tanden of tandvlees? Blijf niet rondlopen met gebitsproblemen. De tandarts of mondhygiënist helpt je van je gebitsproblemen af en voorkomt daarmee dat de problemen aan het gebit serieuze vormen aannemen.  Pijn aan je gebit is namelijk een signaal dat er iets mis is met je gebit. Wanneer je gebitsproblemen onbehandeld laat kan dit in sommige gevallen uiteindelijk leiden tot tandverlies.

Gevoelige tanden

Heb je last van gevoelige tanden? Dan kan dit wijzen op bijvoorbeeld een gaatje. Bezoek de tandarts om erger te voorkomen. Wanneer je dit onbehandeld laat kan dit leiden tot een ontsteking aan de wortel van je tanden. Dan is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk.

Lees meer…

 

Tandaanslag

Je gebit is continu onderhevig aan de vorming van tandaanslag. Dit is een gevolg van drinken, eten en roken. Eigenlijk alles wat er in je mond gebeurt. Tandaanslag zijn de gele of bruine vlekjes die zich vormen op je tanden. Je prachtige witte tanden verkleuren door tandaanslag en voorkomen dat je een prachtige witte glimlach hebt.

Tandplak

Tandplak vormt zich op je tanden door het eten en drinken dat je nuttigt. Tandplak kan je wegpoetsen als je vaak genoeg poetst maar kan als het niet op tijd wordt weggepoetst leiden tot tandsteen. Tandsteen is niet weg te poetsen.

Lees meer…

 

Tandsteen

Uiteindelijk leidt tandplak tot tandsteen als het niet tijdig wordt weggepoetst. Tandplak is weg te poetsen maar tandsteen is een verharding die je niet kan wegpoetsen met je tandenborstel. Tandsteen kan leiden tot gaatjes in je tanden en kiezen. Laat daarom twee keer per jaar tandsteen verwijderen.

Lees meer…

 

Kiespijn

Heb je kiespijn? Dan kan dit betekenen dat je last hebt van een gaatje. Laat er een tandarts naar kijken en eventueel het gaatje vullen. Doe je dit niet dan kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn of kan dit zelf leiden tot een onredbare kies. Dat betekent dat de kies getrokken moet worden.

Lees meer…

 

Gaatje

Gevoelige tanden? Pijn aan je tand? Kiespijn? Het zijn allemaal symptomen die kunnen wijzen op een gaatje in je tand. Maak een afspraak bij een tandarts om ernaar te laten kijken. De tandarts kan, als blijkt dat je een gaatje hebt, ook het gaatje vullen om ergere gebitsproblemen te voorkomen.

Bloedend tandvlees

Gezond tandvlees bloed nooit. Bloed jouw tandvlees bij het poetsen van je tanden, bij het eten of spontaan? Dan is je tandvlees niet in goede doen. Laat er een mondhygiënist naar kijken om serieuze tandvleesproblemen te voorkomen.

Lees meer…

 

Rood tandvlees

Is je tandvlees rood van kleur? Dan is dit een aanwijzing dat je tandvlees ergens mee worstelt. Gezond tandvlees is roze van kleur. Rood tandvlees kan wijzen op een tandvleesontsteking. Een mondhygiënist kan je helpen om je tandvlees weer in goede doen te krijgen.

Lees meer…

 

Opgezwollen tandvlees

Gezond tandvlees ligt strak om je tanden heen. Is je tandvlees opgezwollen dan is de kans groot dat je last hebt van ontstoken tandvlees. Je tandvlees heeft extra verzorging nodig om weer te herstellen. Neem dan ook contact op met een mondhygiënist om je tandvlees weer gezond te krijgen.

Lees meer…

 

Teruggetrokken tandvlees

Merk je dat je tandvlees zich terugtrekt? Dan is de kans groot dat je parodontitis hebt. Een serieuze tandvleesontsteking die direct aandacht verdient van een mondhygiënist. Teruggetrokken tandvlees wijst erop dat de ontsteking van het tandvlees al geruime tijd gaande is.

Teruggetrokken tandvlees…

 

Dik tandvlees

Zet je tandvlees op? Wordt je tandvlees dikker? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van een ontsteking van het tandvlees. Bezoek een mondhygiënist om serieuze tandvleesproblemen te voorkomen. Als je ontstoken tandvlees onbehandeld laat kan dit leiden tot parodontitis.

Pijnlijk tandvlees

Gezond tandvlees kan je probleemloos aanraken. Pijnlijk tandvlees helaas niet. Bij aanraking kan het een pijnscheut geven. Pijn is een aanwijzing dat je tandvlees extra zorg nodig heeft. Maak een afspraak bij een mondhygiënist. Zij kan bekijken of je last hebt van een tandvleesontsteking.

Lees meer…

 

Gevoelig tandvlees

Is je tandvlees gevoelig? Heb je last bij eten of bij aanraking? Dan is er iets mis met je tandvlees. Gezond tandvlees is namelijk niet gevoelig. Luister naar het signaal dat je tandvlees je geeft en bezoek een mondhygiënist om je tandvlees weer gezond te maken.

Lees meer…

 

Wit tandvlees

Kleurt je tandvlees wit? Dan kan dit wijzen op verschillen tandvleesproblemen. Tandvlees dat gezond is is namelijk roze van kleur. Breng een bezoek aan een mondhygiënist om te bekijken wat er aan de hand is met je tandvlees.

Lees meer…

 

Ontstoken tandvlees

Heb je problemen met je tandvlees? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van ontstoken tandvlees. Veel Nederlanders hebben ongemerkt last van ontstoken tandvlees. Wanneer je dit onbehandeld laat kan dit leiden tot parodontitis.

Lees meer…

 

Parodontitis

Ontstoken tandvlees dat niet behandeld wordt leidt tot parodontitis. Parodontitis is een vergevorderde vorm van een tandvleesontsteking. Helaas kan parodontitis leiden tot tandverlies. Blijf er dus niet mee rondlopen en bezoek een mondhygiënist.

Lees meer…

 

Slechte adem

Heb je last van een slechte adem? Je omgeving merkt dit vaak eerder op dan jijzelf. Zorg daarom dat je geen last hebt van een slechte adem. Vaak ontstaat slechte adem door bacteriën en voedselresten die zich in de mond bevinden. Slechte adem gaat helaas niet vanzelf weg.

Aften

Blaasjes en zweertjes in de mond? Dit zijn aften. Deze verdwijnen als het goed is vanzelf weer. Merk je dat deze niet binnen twee weken verdwenen zijn? Dan is er meer aan de hand. Bezoek dan de tandarts. Ook wanneer je regelmatig last hebt van aften.

Droge mond

Heb je vaak last van een droge mond? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben evenals verschillende oplossingen. Toch is het belangrijk wanneer je vaak last hebt van een droge mond je tandarts vaker te bezoeken. Het advies is om de drie maanden. Dit omdat schade aan het gebit sneller gaat bij een droge mond.

Verkleuring van de tanden

Veranderen je tanden van kleur? Dan kan dat vervelend zijn als je je daardoor minder durft te glimlachen. Schamen voor je gebit is nooit leuk. Gelukkig heeft de tandarts hier oplossingen voor. Het polijsten van je tanden, tanden bleken of het plaatsen van facings kunnen hierbij een uitkomst zijn.

Slecht gebit

Ben je ontevreden over de uitstraling van je gebit? Dan kan dit erg vervelend zijn in het dagelijkse leven. Je zou je niet hoeven schamen om te glimlachen. Met cosmetische tandheelkunde kan je de glimlach krijgen waar je je comfortabel bij voelt.

Jeukend tandvlees

Wanneer je last hebt van jeukend tandvlees dan is een bezoek aan de tandartspraktijk aan te raden. Dit kan namelijk een symptoom zijn van serieuze gebitsproblemen.

Lees meer…

 

Wildgroei tandvlees

Tandvlees dat groeit op plekken waar het niet hoort? Zoals over je tanden? Dan heb je last van wildgroei. Gelukkig is dit behandelbaar in onze tandartspraktijk.

Lees meer…

 

Tandheelkundige zorg voor het hele gezin

Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau helpen we je met je gebit in elke levensfase.

N

Kinderen

N

Volwassenen

N

Senioren

Wij zijn een Full Service tandartspraktijk

Dankzij ons uitgebreide team van tandheelkundig specialisten kunnen we je van elk gebitsprobleem afhelpen.