Rood Tandvlees

Tandvlees hoort roze van kleur te zijn. Rood tandvlees is een aanwijzing dat je tandvlees niet in goede doen is. Meestal is dit een aanwijzing dat je tandvlees ontstoken is. Naar schatting heeft meer dan 90% van alle volwassenen last van ontstoken tandvlees. De klachten zijn bij de een echter erger dan bij de ander. Bloedend tandvlees is een van de andere symptomen van ontstoken tandvlees. Daar bestaat ook een simpele regel voor: gezond tandvlees, bloedt nooit.

Tandvlees hoort dus roze van kleur te zijn. In het slechtste geval is je tandvlees niet rood maar zelfs paars. Dan is het echt tijd om eens een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist te brengen. Zij kunnen je van je klachten af helpen, maar ook achterhalen wat de oorzaak is van het rode tandvlees. Door je tandvlees te onderzoeken kan de tandarts of mondhygiënist de oorzaak achterhalen. Rood tandvlees heeft vaak een van de volgende oorzaken:

Het is belangrijk om hier niet mee door te blijven lopen. De gezondheid van je tandvlees zegt namelijk alles over de gezondheid van je gebit. Wanneer je gingivitis niet laat behandelen door een monhygiënist kan dit leiden tot parodontitis. Parodontitis is de volgende fase van je tandvleesontsteking. Het gevaar van parodontitis is dat er ruimte ontstaat tussen je tanden en het tandvlees. Hierdoor kunnen je tanden los komen te zitten en zelfs uitvallen. Wacht dus niet langer wanneer ja last hebt van rood tandvlees maar maak direct een afspraak met onze mondhygiënist. 

Rood tandvlees is dus een aanwijzing dat je gebit niet gezond is. De kleur rood ontstaat doordat de bloedvaten uitzetten en het bloedvolume toeneemt. Een duidelijke aanwijzing van een ontsteking van het tandvlees. Rood tandvlees is vaak niet de enige aanwijzing dat je tandvlees ontstoken is. Andere aanwijzingen zijn:

Heb je last van rood tandvlees? Maak dan online een afspraak met de mondhygiënist in onze tandartspraktijk te Benoordenhout, Den Haag. 

    [unex_ce_button id="content_habmpu0h7,column_content_21ek7412x" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="16px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#f49900" button_padding="3px 24px 3px 24px" button_border_width="2px" button_border_color="#f78300" button_border_radius="4px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#f78300" button_border_hover_color="#f78300" button_link="https://janvannassau.nl/tandarts-online-afspraak-den-haag/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]AFSPRAAK MAKEN[/ce_button]
    [unex_ce_button id="content_habmpu0h7,column_content_d83vn6rd9" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="16px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#f49900" button_padding="3px 24px 3px 24px" button_border_width="2px" button_border_color="#f78300" button_border_radius="4px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#f78300" button_border_hover_color="#f78300" button_link="https://janvannassau.nl/tandartsbehandelingen/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]TANDARTSBEHANDELINGEN[/ce_button]
    [unex_ce_button id="content_habmpu0h7,column_content_cza91sfyb" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="16px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#f49900" button_padding="3px 24px 3px 24px" button_border_width="2px" button_border_color="#f78300" button_border_radius="4px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#f78300" button_border_hover_color="#f78300" button_link="https://janvannassau.nl/gebitsproblemen/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]GEBITSPROBLEMEN[/ce_button]