Tandartskosten

Alles over de kosten van een tandartsbezoek 

Tandartskosten in 2024

In Nederland zijn de tandarts kosten centraal geregeld. De Nederlandse ZorgAutoriteit bepaalt wat de werkzaamheden van een tandarts mogen kosten. Daarmee zijn de kosten bij elke tandartspraktijk grotendeels gelijk. Er kan variatie optreden door het gebruik van verschillende materialen en de werkzaamheden die nodig zijn verschillen per gebit.

 

De tandartskosten voor 2024 zijn bepaald. Hieronder tref je een link aan naar de lijst met deze tarieven. Let op, dit zijn maximale tarieven.

Tandarts kosten voorbeeldberekeningen

De lijst met tandarts kosten van de Nederlandse ZorgAutoriteit bestaat uit een lijst met codes en kosten. Voor veel mensen geeft dit echter geen duidelijkheid wat een bezoek aan de tandarts daadwerkelijk kost. Je weet immers niet welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. Dit kunnen we je helaas ook niet zo online vertellen. Wat we echter wel kunnen doen is je een aantal voorbeeldberekeningen laten zien.

 

Deze voorbeelden helpen je om een beeld te krijgen wat een behandeling daadwerkelijk kan kosten. Dit zijn echter slechts voorbeelden. Zoals gezegd vraagt elk gebit om andere werkzaamheden.

Tandartscontrole kosten

In deze voorbeeldberekening laten we je zien wat je qua kosten kan verwachten tijdens een bezoek aan de tandarts voor een controle van het gebit.

Kosten gaatje vullen

In deze voorbeeldberekening laten we je zien wat je qua kosten kan verwachten tijdens een bezoek aan de tandarts voor het vullen van een gaatje.

Tandsteen verwijderen

In deze voorbeeldberekening laten we je zien wat je qua kosten kan verwachten tijdens een bezoek aan de tandarts voor het verwijderen van tandsteen.

Vergoedingen tandartsverzekering

Sommige behandelingen bij de tandarts worden vergoed bij de tandarts. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar en of je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten of niet. Wel kunnen we je meegeven dat kinderen die de tandarts bezoeken tot hun 18e volledig worden vergoed door de zorgverzekeraars. Dit zit namelijk in het basispakket.

Facturen van tandartspraktijk Jan van Nassau

Na een bezoek aan tandartspraktijk Jan van Nassau ontvang je een factuur van Infomedics. Dat is het bedrijf dat voor ons de facturatie uitvoert. Indien je verzekeringsgegevens bij ons bekend zijn wordt dit ook direct verrekend op je factuur. Lees er meer over op onze pagina over tandartstarieven bij tandartspraktijk Jan van Nassau.

Niet nagekomen afspraak bij de tandarts

Wanneer je een afspraak vergeet bij de tandarts dan zijn hier regels voor. Wij vinden dat een afspraak vergeten een keer kan gebeuren en houden hier dan ook rekening mee. Maar er zijn wel regels. Lees alles over ons beleid rond het niet nakomen van afspraken bij de tandarts.