Gevoelig Tandvlees

Houd je tandvlees gezond

Wanneer je last hebt van gevoelig tandvlees kan dat er vervelend zijn. Pijn aan de mond is sowieso erg vervelend maar het heeft ook een voordeel. Je weet immers dat er iets aan de hand is en daarom kan je hier ook iets aan doen. Loop dan ook niet door met gevoelig tandvlees maar onderneem actie want dit is een symptoom dat het niet goed gaat met je tandvlees.

Je tandvlees is een belangrijk onderdeel van je gebit. Deze goed verzorgen voorkomt veel problemen. Wanneer je je tandvlees verwaarloosd dan kan dit uiteindelijk ten koste gaan van je tanden. En niemand wil zijn tanden verliezen.

 

Gevoelig Tandvlees symptoom van Gingivitis

Gevoelig tandvlees heb je niet zonder reden. In veel gevallen wijst dit op een tandvleesontsteking. De eerste fase van tandvleesontsteking is gingivitis. Dit is nog een redelijk onschuldige vorm van een tandvleesontsteking. Echter wanneer je een tandvleesontsteking onbehandeld laat dan kan dit leiden tot parodontitis.

Parodontitis is een gevaarlijkere tandvleesziekte. Parodontitis kan namelijk leiden tot het verlies van je tanden.

 

Wat te doen bij gevoelig tandvlees?

Gevoelig tandvlees is vaak dus nog onschuldig maar kan leiden tot serieuze gebitsproblemen. Actie ondernemen is dus belangrijk. Hoe langer je wacht met gebitsproblemen en tandvleesproblemen hoe groter de problemen worden.

Heb je last van gevoelig tandvlees dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan één van onze mondhygiënistes. Zij kunnen de oorzaak van de gevoeligheid van het tandvlees onderzoeken en de juiste actie ondernemen. Ligt de oorzaak in een tandvleesontsteking? Dan zal er een professionele gebitsreiniging worden verzorgd door de mondhygiëniste.

Hoe voorkom je gevoelig tandvlees?

Het antwoord is heel simpel. Goed poetsen. Door je mond goed te verzorgen door minstens twee keer per dag te poetsen en één keer per dag te flossen voorkom je tandvleesproblemen. Een ontsteking ontstaat doordat er te lange tijd niet gepoetst is waardoor bacteriën de tijd hebben om zich te bevinden tussen het tandvlees en de tanden. Hierdoor kan je er op een later moment niet meer bij met je tandenborstel en daardoor kunnen de bacteriën ongestoord te werk gaan.

Vandaar dat een professionele gebitsreiniging je hierbij kan helpen. Met deze behandeling gaat de mondhygiënist je tanden en tandvlees zo grondig schoonmaken zodat ze ook de bacteriën op de moeilijk bereikbaar plekken kan verwijderen.

Maar het gevaar schuilt hem niet alleen in de hoeveelheid van poetsen. Ook de kwaliteit van de tandenborstel speelt hier een rol. Een tandenborstel met te harde haren kan je tandvlees beschadigen, zeker ook wanneer je te hard poetst. Een andere oorzaak kan schuilen in de uitbreiding van een ontsteking vanuit de mondholte. Wanneer er een ontsteking zich bevindt in de mondholte dan kan het tandvlees mee ontstoken raken.

 

Maak een afspraak met de mondhygiëniste

Merk je dat je tandvlees gevoelig is? Maak dan een afspraak met één van onze mondhygiënisten om erger te voorkomen.