Tandsteen verwijderen

Laat je tandsteen verwijderen bij de tandarts

Het verwijderen van tandsteen is belangrijk om problemen met je gebit te voorkomen. Tandsteen kan je in tegenstelling tot tandplak niet verwijderen door je tanden te poetsen. Onze mondhygiëniste kan het tandsteen voor je verwijderen door middel van professionele gebitsreiniging. Wanneer tandsteen niet verwijdert wordt kan het leiden tot een tandvleesontsteking en uiteindelijk tot het verlies van tanden.

 

Wat is tandsteen?

Door de voeding die je eet en de dranken die je drinkt komt je mond in aanraking met bacteriën. Door deze bacteriën ontstaat er tandplak. Bacteriën en tandplak zijn te verwijderen door het poetsen van de tanden. Wanneer dit niet op juiste wijze gebeurt kan dit leiden tot tandsteen. Tandsteen is verharde tandplak. Helaas kan je tandsteen niet zelfstandig verwijderen door het poetsen van je tanden.

 

Gevolgen tandsteen

Wanneer je tandsteen niet laat verwijderen tast dit je mondhygiëne aan. Dit kan leiden tot ontstoken tandvlees, parodontitis, loszittende tanden en zelfs het verlies van tanden. Tandsteen zelf is nog vrij onschuldig maar verwijdering door professionele gebitsreiniging is noodzakelijk om je gebit gezond te houden. Maak daarom twee keer per jaar een afspraak met onze mondhygiëniste voor professionele gebitsreiniging.

Ervaren mondhygiënist verzorgd tandsteen verwijdering

Onze mondhygiënist heeft een 4-jarige opleiding achter de rug en behandeld jaarlijks honderden patiënten. We zien dat er steeds meer apparaten op de markt verschijnen om zelf tandsteen te verwijderen. Deze zijn echter niet zo effectief als een behandeling door een ervaren en opgeleide mondhygiënist.

 

Kosten tandsteen verwijderen

De Nederlandse ZorgAutoriteit stelt jaarlijks de tandartstarieven vast. Elke tandarts in Nederland dient zich aan die maximale tarieven te houden. Zo ook voor het laten verwijderen van tandsteen. Lees alles over de kosten voor het verwijderen van tandsteen op onze pagina hiervoor.

Maak een afspraak voor tandsteen verwijdering

Op onze website is het mogelijk om een afspraak te maken voor tandsteen verwijderen en gebitsreiniging. Het wordt geadviseerd dit tweemaal per jaar te doen voor het behouden van een schoon en gezond gebit. Maak vandaag nog een afspraak met onze mondhygiënist.