Professionele gebitsreiniging

Schoner gebit dankzij professionele gebitsreiniging

Tandplak en tandsteen veroorzaken gaatjes in tanden en tandvleesontstekingen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Tandenpoetsen en flossen is helaas niet voldoende. Het advies is dat er ook twee keer per jaar een professionele gebitsreiniging wordt uitgevoerd door een mondhygiënist.

Daarnaast wordt professionele gebitsreiniging gebruikt voor de behandeling van parodontitis. Aangezien bacteriën zich in de ruimte tussen het tandvlees en de tanden nestelt kan dit niet bereikt worden met de tandenborstel. Een mondhygiënist kan dit wel voor je schoonmaken door middel van professionele gebitsreiniging.

 

Wat houdt professionele gebitsreiniging in?

Met professionele gebitsreiniging worden op preventieve wijze tandheelkundige problemen voorkomen. Tandplak, tandsteen en aanslag op de tanden worden verwijderd tijdens een gebitsreiniging. De volledige behandeling ziet er als volgt uit:

  • Tandplak verwijderden
  • Aanslag van de tanden wordt verwijderd
  • Tandsteen verwijderen
  • Het gebit wordt gepolijst
  • Advies over de verzorging van het gebit

 

Resultaat van professionele gebitsreiniging

Jouw gebit voelt niet alleen schoner en gezonder maar je zal ook verbaasd zijn hoe je gebit eruit ziet. Na de verwijdering van de aanslag op je tanden zullen je tanden een aantal tinten witter zijn.

Maak online een afspraak voor professionele gebitsreiniging bij onze mondhygiëniste. We hebben altijd op korte termijn ruimte voor een afspraak.