Kinderen bij de tandarts in Den Haag

Een fijne eerste ervaring bij de tandarts is voor elk kind belangrijk

Zoek je een tandarts die wonderen verricht bij kinderen in Den Haag? Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau hebben we de leukste tandartsen met veel ervaring met kinderen. Wij vinden het dan ook altijd leuk als er kinderen in onze tandartspraktijk komen. Het belangrijkste is dat kinderen zich op hun gemak voelen bij de tandarts. Naar de tandarts gaan moet aanvoelen als een leuk uitje. Dit voorkomt angst voor de tandarts op latere leeftijd.

Het werkt namelijk zo dat een prettige ervaring voorkomt dat er angst ontstaat om naar de tandarts te gaan. Hoe meer leuke en prettige ervaringen er zijn bij de tandarts hoe minder impact een vervelende ervaring gaat zijn. Want uiteindelijk krijgt praktisch iedereen een keer een gaatje en dat kan nog wel eens een spannende ervaring zijn. Heb je daarvoor leuke en prettige ervaringen gehad bij de tandarts dan ontwikkel je geen angst voor de tandarts maar accepteer je makkelijker dat er een minder prettige behandeling uitgevoerd moest worden.

 

Werkwijze tandarts voor kinderen

Vanaf twee jaar komen kinderen voor het eerst bij de tandarts. De tandarts laat je zoon of dochter kennismaken met de wereld van tanden en alles wat daarbij komt kijken. Welke tandjes zijn er allemaal, hoe poets je je tanden, waarom poets je je tanden en wat is tandpasta. We geven poetslessen voor peuters en doen ook een plakkleurtest zodat kinderen zien waar ze zich beter op moeten richten. We leggen in kindertaal duidelijk uit wat we doen in de behandeling en waarom dit belangrijk is. Uiteraard betrekken we ook jou, als ouder, hierbij.

In onze tandartspraktijk in Den Haag ligt ook het kinderboek ‘Doek gaat naar de tandarts’. In dit boek wordt op leuke wijze het eerste bezoek aan de tandarts vertelt. Dit boek ligt in de wachtkamer.

Lees meer over hoe een bezoek aan de tandarts is als kind.

Leuke beleving bij de tandarts voor kinderen

Het gaat allemaal om het bieden van een positieve ervaring bij de tandarts. Juist op een jonge leeftijd. Dit vraagt dan ook om veel ervaring met kinderen. Een leuk bezoek voor kinderen bewerkstelligen we door alles zo laagdrempelig mogelijk te maken. Dat betekent ook dat we nervositeit vervangen door plezier. Kinderen mogen alle spullen van de tandarts even aanraken zodat deze niet meer als eng worden ervaren. Sommige apparaten mogen ze zelfs zelf even uitproberen, dat levert veel lol in de tandartskamer op. En dat is precies wat we willen.

 

Vertrouwen in de tandarts

Om te zorgen dat een kind zich op zijn gemak voelt moet het kind de tandarts vertrouwen. Dat betekent dat de tandarts afspraken maakt met het kind en zich daar aan houdt. De tandarts legt uit wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling en neemt de tijd ervoor om het kind gerust te stellen. Ook wanneer er sprake van een gaatje is, leggen we dat in kindertaal uit. We spreken dan over een tand of kies die ‘ziek’ is en dat de tandarts de tand of kies gaat helpen om weer beter te maken. Zo leert een kind ook dat de tandarts er is om te helpen.

 

Tandarts voor kinderen in Den Haag

Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau werken tandartsen, die op hoog niveau afgestudeerd zijn en affiniteit hebben met het behandelen van kinderen. Wat onze tandartsen onderscheidt van andere tandartsen is dat ze bijzonder veel aandacht hebben voor kinderen en dat kinderen altijd goed op ze reageren. Geduld is een van de belangrijkste kenmerken.

Fluoride behandeling, sealen en gebitscontrole zijn de meest voorkomende behandelingen voor een kindergebit bij de tandarts. Mocht het voorkomen dat er sprake is van een gaatje dan wordt deze uiteraard gevuld.

 

Maak een afspraak met de tandarts in Den Haag

Is het tijd voor jouw kind om naar de tandarts te gaan? Maak dan een afspraak met onze ervaren tandarts in Den Haag.