Facings laten plaatsen

Voor een glad en mooi gebit

Wil je een mooier gebit? Dan is het laten plaatsen van facings wellicht de juiste keuze voor jou. In elk geval de moeite waard om de mogelijkheden te onderzoeken. Facings laten plaatsen valt onder esthetische tandheelkunde. De tandarts maakt je tanden mooier dan ooit tevoren.

 

Wat zijn facings?

Een facing of veneer is een schildje dat over de eigen tanden wordt geplaatst. Deze tandheelkundige restauratie, gemaakt van composiet of porcelein, maakt je tanden mooier. Dit verhelpt onder andere spleetjes tussen de tanden, verbergt scheve of afgebroken tanden en maakt je tanden weer witter.

 

Hier vertellen we je alles over het laten plaatsen van facings:

  • Wanneer zijn facings de juiste keuze
  • Hoe werkt het laten plaatsen van facings?
  • Na afloop van de behandeling
  • Voordelen van facings
  • Nadelen van facings
  • Wat kost het laten plaatsen van facings?
  • Afspraak maken om facings te laten plaatsen

Wil je een mooier gebit dan kies je voor het laten plaatsen van facings. Facings maken je gebit niet alleen witter en mooier maar geven je ook meer zelfvertrouwen. Je kan trots zijn op je glimlach en hem continu tonen zonder je druk te maken over je gebit.

Laten we daarom beginnen met alle informatie over het laten plaatsen van facings.

Wanneer zijn facings de juiste keuze?

Zoals gezegd is het laten plaatsen van facings een esthetisch, of anders gezegd, cosmetische tandheelkundige ingreep waarbij het doel is om het gebit mooier te maken. De oorzaak hiervan kan verschillend zijn. Indien je tand afgebroken is kan het laten plaatsen van facings een goede manier zijn om je gebit te herstellen.

Een spleet tussen je tanden kan erg vervelend zijn. Sommige mensen schamen zich ervoor en lachen daardoor minder. Ze zijn zich altijd bewust van die spleet tussen hun tanden en voelen zich daarom niet vrij om hun tanden te laten zien. Zonde natuurlijk want glimlachen is het fijnste dat er is. Ook hierbij kunnen facings je problemen oplossen. Je kan namelijk zelf, in overleg met de tandarts, bepalen hoe je gebit eruit komt te zien.

Met die wetenschap snap je natuurlijk ook dat facings je kunnen helpen bij scheve tanden. Wanneer je je hier aan irriteert dan kan je ervoor kiezen om dit te laten verhelpen door het plaatsen van facings. Bijkomend voordeel, ook worden je tanden weer witter.

Hoe werkt het laten plaatsen van facings?

Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau werken we met porseleinen facings. Deze facings gaan langer mee dan facings gemaakt van composiet en zoals je weet gaan wij alleen voor de hoogst mogelijke kwaliteit. De tandartsbehandeling vind plaats in onze tandartspraktijk in Den Haag. Hiervoor zijn twee afspraken nodig.

Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van de tanden waarvoor facings worden gemaakt. Je hoeft uiteraard niet al je tanden te laten voorzien van een facing. Om te zorgen dat de facings goed aansluiten bij je mond en gebit slijpt de tandarts eerst een stukje van het tandglazuur af. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de facing. Daarna wordt er een afdruk gemaakt van je tand of tanden zodat de facing goed aansluit op je eigen tanden.

Tussen de eerste en de tweede afspraak gaat een tandtechnieker aan de slag om de juiste facings voor jou te maken. Wanneer je voor je tweede afspraak komt liggen de facings voor je klaar. De tandarts plaatst de facings over jouw eigen tanden heen en voor je het weet heb je een prachtig gebit. Voor het plaatsen van de facings worden de tanden behandeld met een zuur middel. Daarna wordt een hechtlaag aangebracht.

Na afloop van de behandeling

Zodra je facings geplaatst zijn kunnen je tanden wat vreemd aanvoelen. Zeker wanneer je de vorm van je gebit hebt veranderd. De spleet tussen je tanden is weg, scheve tanden staan weer recht en afgebroken stukjes zijn aangevuld. Het klinkt misschien gek maar je kan dit merken bij je uitspraak. De klanken klinken anders omdat de vormen van je gebit veranderd is.

Uiteraard trekt dit na een paar dagen weg en ben je gewend aan je nieuwe tanden. Voor de rest kan je alles doen met je tanden zoals je gewend bent. Eten en drinken is niet anders dan anders. Evenals het verzorgen van je gebit. Gewoon tweemaal daags je tanden poetsen met een zachte tandenborstel. Wel is het belangrijk dat je niet nagelbijt of tandenknarst voor een gezonde levensduur.

 

Voordelen van facings

Facings brengen veel voordelen met zich mee. Het is een vrij simpele ingreep die je tanden precies zo kunnen maken als jij wilt. Die perfecte glimlach is dus binnen handbereik. De voordelen van facings op een rij:

  • Facings kunnen tot wel 20 jaar mee gaan
  • Facings zijn nauwelijks vatbaar voor verkleuring
  • Zien er natuurlijk uit

 

Nadelen van facings

Het enige nadeel van het laten plaatsen van facings kan zijn dat het een aardige investering kan zijn. Afhankelijk natuurlijk van het aantal tanden dat je wilt laten voorzien van facings wordt het bedrag opgemaakt. Echter wanneer je dit uitstrijkt over een periode van 20 jaar dan vallen de kosten heel erg mee.

Wat kost het laten plaatsen van facings?

Het is moeilijk om een goede indicatie te geven van de kosten van facings zonder je gebit gezien te hebben. Dit heeft te maken met de wensen die je stelt aan de facings en de kosten van de tandtechnieker. Voorafgaand aan de behandeling ontvang je uiteraard een prijsopgave van de tandarts zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar we snappen dat je ook op dit moment graag een indicatie van de kosten kan inzien.

Het laten plaatsen van een facing kost meestal tussen de € 600 en € 900 bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau in Den Haag.

De kosten voor het laten plaatsen van facings worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van jouw aanvullende zorgverzekering kan een deel van de kosten vergoed worden uit de tandartsverzekering. Dit is echter wel afhankelijk van de voorwaarden van jouw aanvullende zorgverzekering.

 

Afspraak maken om facings te laten plaatsen

Het laten plaatsen van facings kan bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau. We lossen graag je tandheelkundige problemen op zodat je kan genieten van je perfecte glimlach. Maak daarom een afspraak bij onze tandartspraktijk in Den Haag, Benoordenhout. Dit kan je online doen maar ook telefonisch via 070 324 55 30.