9 tips voor wittere tanden

Tanden bleken wordt steeds populairder en zeg nou zelf, wie wil er geen wittere tanden. Met wittere tanden lachen mensen vaker en zijn ze ook nog eens succesvoller. Volgens onderzoek helpen wittere tanden je aan een betere carrière en meer geluk op liefdesgebied. Deze blog gaat over het krijgen van wittere tanden.

In deze blog lees je een aantal simpele tips om wittere tanden te krijgen.

 

#1 Stop met het drinken van koffie en thee

Koffie en thee zijn erg populair in Nederland maar helaas worden je tanden er niet witter van. Sterker nog, je tanden worden er juist bruiner van. Drink liever water. Dit is niet alleen gezond, maar helpt ook je tanden te beschermen tegen tandsteen.

 

#2 Tandsteen maakt je tanden bruin

Niet alleen koffie maar ook tandsteen maken je tanden geel of bruin van kleur. Helaas maakt iedereen tandsteen aan. De één wat meer dan de ander maar je houdt het helaas niet tegen. Tandsteen verwijderen doe je bij een mondhygiëniste met een professionele gebitsreiniging.

Laat je tanden daarom twee keer per jaar professioneel reinigen door een mondhygiëniste. Onder professioneel reinigen valt ook je tanden polijsten. Je raakt niet alleen je tandsteen kwijt maar je krijgt er ook een stralend wit gebit van. Scheelt zeker een paar tinten.

 

#3 Roken is een big no no

Geen verrassing hier neem ik aan, maar roken werkt het krijgen van wittere tanden helaas tegen. Het in- en uitademen van rook zorgt ervoor dat er nicotine en teer op je tanden terecht komt. Dit leidt uiteindelijk tot verkleuring. Dus wil je wittere tanden? Stop met roken.

 

#4 Tanden bleken bij de tandarts

Zoals gezegd, tanden bleken wordt steeds populairder. Toch wil je zuinig omgaan met je gebit. Je krijgt de tanden die je verliest of beschadigd immers nooit meer terug. Sommige tandenbleekmiddelen tasten namelijk je tandglazuur aan. Laat je tanden daarom bleken bij de tandarts. Daar weet je zeker van dat ze weten wat ze doen.

Je kan ook een afspraak maken voor tanden bleken in onze tandartspraktijk.

 

#5 Je tanden worden niet witter van rode wijn

Een rood wijntje is lekker op zijn tijd. Toch tast dit de kleur van je tanden aan. Wittere tanden krijg je als je stopt met het drinken van rode wijn. Rode wijn bevat namelijk tannine en dat verkleurt je gebit.

 

#6 Suikers, kleurstoffen en snoep

Al dat snoepgoed wat we eten, dat is natuurlijk niet goed voor je. Daar vertel ik je niks nieuws mee maar wist je dat je van snoep ook gele tanden krijgt? De kleurstoffen in ons eten en drinken, suikers in snoep of andere etenswaren zijn funest voor de kleur van je tanden. Helaas kan je er nauwelijks meer omheen in de supermarkt maar je krijgt er geen wittere tanden van.

 

#7 Water drinken

Wat je wel kan doen is veel water drinken en dat op de juiste momenten. Na het eten drink je één of twee grote glazen water om de suikers en eventuele zuurlaag gedeeltelijk weg te spoelen. Water drinken helpt je dus om wittere tanden te krijgen.

 

#8 Rauw voedsel eten voor wittere tanden

Wil je wittere tanden? Dan doe je er goed aan om rauwe groente en fruit te eten. Wist je dat het eten van zure appels en bloemkool je helpt om tandaanslag te voorkomen en zelfs vlekjes van je tanden verwijdert? Ook het eten van noten kan hierbij helpen.

Lees alles over de rol die vitamines en mineralen spelen in de gezondheid van jouw gebit.

 

#9 Tanden poetsen voor wittere tanden

Tja, deze kan niet op de lijst ontbreken natuurlijk. Tanden poetsen helpt je om wittere tanden te behouden. Het is eigenlijk best logisch. Door je tanden te poetsen maak je je tanden schoon. Dat betekent dat je tandplak en tandaanslag van je tanden verwijdert. Daardoor worden je tanden witter en gaat je glimlach stralen. Poetsen doe je twee keer per dag.

Ook al poets je je tanden twee keer per dag, een bezoek aan de mondhygiëniste voorkom je er niet mee. Professionele gebitsreiniging gaat verder dan tanden poetsen. Zorg ervoor dat je twee keer per jaar een afspraak maakt met de mondhygiëniste.