Parodontologie

Parodontologie voor de behandeling van tandvlees

In de parodontologie legt men zich toe op het behandelen van ontstoken tandvlees (gingivitis) en ander weefsel rondom de tand (het parodontium).

Door minder goede mondhygiëne ontstaat een plaklaag om de tand. Tandplak bestaat hoofdzakelijk uit voedselresten, slijm en bacteriën, die de suikers en koolhydraten in de mond afbreken tot zuur. Als tandplak niet dagelijks verwijderd wordt dan kan het verkalken. Verhard tandplak wordt tandsteen genoemd.

Tandplak kan eenvoudig door goed poetsen verwijderd worden. Gebeurt dit niet dan zal je tandvlees ontstoken raken. Dit noemen we gingivitis. In een later stadium zal de tandplak zich nestelen tussen de tand en het tandvlees. Hierdoor ontstaan ruimten tussen de tand en het tandvlees die we pockets noemen.

De bacteriën die leven in de pockets zorgen voor een ontsteking van het weefsel rondom de tand. Dit proces wordt parodontitis genoemd.

Goede mondhygiëne is enorm belangrijk. Het tandvlees en de daaromheen liggende weefsel vormen de basis van de tand. Onze preventieassistentes verzorgen jouw tandvlees en geven je poetsinstructie, De VIP behandeling. Verzorging Instructie en Preventie. Onze mondhygiënistes verzorgen naast uw tandvlees ook jouw omliggende weefsels.