Tandvleesproblemen?

Heb je last van tandvleesproblemen? Dan kan het nodig zijn om de tandarts of de mondhygiënist te bezoeken. Vaak zijn tandvleesproblemen symptomen dat je tandvlees niet in goede staat verkeerd. Door hier snel actie op te ondernemen kunnen ergere tandvleesproblemen voorkomen worden.

 

Hieronder tref je de meest voorkomende tandvleesproblemen aan. Meer informatie over dit tandvleesprobleem kan je op onze website vinden. Wat de oorzaak is, hoe je het kan oplossen en hoe je het kan voorkomen. Daarnaast behandelen we in veel gevallen ook de kosten van het verhelpen van het tandvleesprobleem.

Bloedend tandvlees

Een veelvoorkomend tandvleesprobleem is bloedend tandvlees. Dit kan optreden tijdens het poetsen van de tanden, het eten of spontaan. Het is belangrijk om te weten dat gezond tandvlees niet bloed. Bloedend tandvlees kan wijzen op ontstoken tandvlees.

 

Lees alles over bloedend tandvlees.

Dik tandvlees

Heb je het idee dat je tandvlees dikker is dan normaal? Wat opgezet? Dan heb je waarschijnlijk gelijk. Niemand kent jouw gebit zo goed als jij zelf. Dik tandvlees kan wijzen op een tandvleesontsteking. Tandvleesontstekingen gaan niet zomaar over. Vergroot je kennis over dik tandvlees zodat jezelf kan beslissen of een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist noodzakelijk is.

 

Lees alles over dik tandvlees.

Gevoelig tandvlees

Is je tandvlees gevoelig? Dan kan dat erg vervelend zijn. Eten of aanraking kan in dit soort gevallen al erg pijnlijk zijn. Dit zorgt voor vervelende ongemakken in het dagelijks leven. Ontdek meer over gevoelig tandvlees en ontdek wat je er tegen gevoelig tandvlees kan doen.

 

Lees alles over gevoelig tandvlees.

Ontstoken tandvlees

De meeste mensen krijgen gedurende hun leven een keer te maken met ontstoken tandvlees. Bloedend, rood of pijnlijk tandvlees zijn hiervan vaak de symptomen. Toch merken veel mensen niet dat ze last hebben van ontstoken tandvlees. Wanneer dit onbehandeld blijft kan dit leiden tot parodontitis. Daarom is het belangrijk om waakzaam te zijn voor een tandvleesontsteking.

 

Lees alles over ontstoken tandvlees.

Opgezwollen tandvlees

Merk je dat je tandvlees opgezwollen is? Dan kan dit wijzen op een tandvleesprobleem. Een tandvleesontsteking is daarin het meest vervelend maar dit kan ook veroorzaakt worden door te hard poetsen. Ontdek waar de oorzaak ligt van jouw opgezwollen tandvlees.

 

Lees alles over opgezwollen tandvlees.

Parodontitis

Het hebben van parodontitis is een bedreiging voor je kaakbot en kan leiden tot het verlies van tanden. Parodontitis is namelijk een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Het terugtrekken van het tandvlees is hiervoor een belangrijke aanwijzing. Twijfel je of je parodontitis hebt? Verdiep je dan in de symptomen, risico's en behandelingen van parodontitis.

 

Lees alles over parodontitis.

Pijnlijk tandvlees

Doet je tandvlees pijn? Dan kan dit ten grondslag liggen aan een tandvleesprobleem maar ook een onschuldige reden hebben. Denk bijvoorbeeld aan het doorkomen van een verstandskies. Wat de reden is voor pijnlijk tandvlees kan dus variëren. Wij geven je meer informatie over pijnlijk tandvlees.

 

Lees alles over pijnlijk tandvlees.

Rood tandvlees

De kleur van je tandvlees zegt veel over de conditie waarin je tandvlees verkeerd. Gezond tandvlees is roze van kleur. Rood tandvlees wijst in de meeste gevallen op een tandvleesontsteking. Een tandvleesontsteking is meestal pijnloos. Daarom kan de kleur van je tandvlees een goede indicator zijn. Meer weten over rood tandvlees?

 

Lees alles over rood tandvlees.

Teruggetrokken tandvlees

Het hebben van teruggetrokken tandvlees is een belangrijke aanwijzing dat je last kan hebben van parodontitis. Parodontitis is een serieus tandvleesprobleem waarvoor je behandeld dient te worden. Toch kan teruggetrokken tandvlees ook wijzen op andere situaties rond het tandvlees.

 

Lees alles over teruggetrokken tandvlees.

Wit tandvlees

Gezond tandvlees is roze van kleur. Wit tandvlees kan ten grondslag liggen aan verschillende oorzaken. In sommige gevallen milde maar soms ook ernstige oorzaken. Wij hebben de meest voorkomende oorzaken van wit tandvlees op een rij gezet voor je.

 

Lees alles over wit tandvlees.