Tandimplantaten

Implantologie voor een stralend gebit

Heb je één of meerdere tandimplantaten nodig? Zoek niet verder, bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau plaatst onze implantoloog tandimplantaten. Implantoloog J.H. Meuter heeft vele jaren ervaring met implantologie en is je graag tot dienst. Voor meer informatie, de mogelijkheden, kosten en het implanteren van tanden kan je contact met ons opnemen.

 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, geïmplanteerd op de plaats van een natuurlijke tand. Het implantaat heeft de vorm van een schroef die wordt ingebracht in het kaakbot. Deze kunstwortel is na de ingroei periode te gebruiken als pijler voor een klikgebit, of als basis voor een kroon of brug. Dit duurt in totaal 3 tot 4 maanden.

 

Wanneer zijn tandimplantaten een goede oplossing?

  • Bij vervanging van één tand: kroon
  • Bij vervanging van meerdere tanden: brug
  • Bij vervanging van gehele gebit: klikgebit

 

Implantaten kunnen zowel in de bovenkaak als onderkaak geplaatst worden. Een klikgebit op implantaten is een langdurige en mooie oplossing. Een van de voorwaarden om te beginnen met implantologie is dat het tandvlees en kaakbot in goede gezondheid moet zijn. Hier zal de implantoloog als eerste naar kijken. Is dit niet het geval dan zorgen we er samen voor dat je zo snel mogelijk weer gezond kaakbot en tandvlees hebt.

Wanneer je tanden of kiezen mist dan kan dit erg vervelend zijn. Eten, lachen en zelfs praten kan voor sommige mensen belemmerend zijn wanneer je tanden mist. Sommige mensen schamen zich daar namelijk bij. Met tandimplantaten kan je deze zaken oplossen en een einde maken aan onzekerheid.

Tandimplantaat laten plaatsen

Voor het plaatsen van een tandimplantaat wordt je plaatselijk verdoofd. Niet vreemd uiteraard, er wordt namelijk een schroef in je kaakbot aangebracht. Dit om later een kroon, brug of gebitsprothese op te bevestigen. Dit kan omdat de schroef die aangebracht is in je kaakbot van binnen hol is. Hierdoor kan er later een element op bevestigd worden zoals een kroon.

De reden dat de schroef wordt geplaatst is om de verbinding te maken tussen het kaakbot en bijvoorbeeld de kroon. Hierdoor kan je als het genezen is weer kracht zetten bij het kauwen. Het vervangt de wortel die aan echte tanden en kiezen zit. Deze hebben dezelfde rol.

Na de plaatsing van het tandimplantaat
Zodra het implantaat geplaatst is heeft het tijd nodig om te herstellen en vast te groeien. Het gaat namelijk om de verbinding tussen de kaak en de latere kroon. Daarom moet het implantaat tot die tijd ontzien worden. Dit duurt meestal drie tot vier maanden. In die tijd moet je dan ook rekening houden met wat je eet zodat het goed kan vastgroeien.

Wat kost een implantaat?

De kosten van een implantaat kunnen verschillen afhankelijk van de handelingen die nodig zijn in jouw specifieke geval. Elk gebit is namelijk anders en elke tand of kies vereist andere handelingen. Lees er alles over op onze pagina over de kosten van implantologie.

 

Worden tandimplantaten vergoed door de verzekering?

Er is vaak wat verwarring over de vergoedingen die je krijgt van je zorgverzekeraar. Het is dan ook wijs om dit simpelweg voorafgaand aan de behandeling voor te leggen aan je verzekeraar. Zo weet je waar je aan toe bent. Onze ervaringen met zorgverzekeraars zijn als volgt.

Heb je last van een ontwikkel of groeistoornis waardoor je tanden en kiezen mist? Dan valt dit onder de basisverzekering. In alle andere gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het plaatsen van tandimplantaten.

Implanteren in een kaak waar alle tanden en kiezen verloren zijn gegaan (edentaat), wordt meestal vergoed door uw verzekering. Implanteren ten behoeve van een kroon of brug, wordt doorgaans niet vergoed door een verzekering. In dit geval is er sprake van een betande kaak.