Tandarts Blog

Wij zijn Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau en bevinden ons in Den Haag, Benoordenhout. Op deze tandarts blog geven we je tips, adviezen en informatie om een gezond en stralend gebit te krijgen en te behouden. Naast onze tandartsen zijn ook onze mondhygiënisten betrokken bij deze blog. We hopen dat je hiermee de stralende glimlach krijgt die je verdient.

Kronen, inlays en bruggen

 

Lees alles over kronen, inlays en bruggen als oplossing voor een groot gaatje in je tand. Wanneer een gaatje niet meer te vullen is met een composiet vulling dan zijn er namelijk diverse mogelijkheden.

 

Alles over kronen, inlays en bruggen

7 tips voor het kindergebit

 

Onze kindertandarts geeft je 7 tips die belangrijk zijn voor het gebit van jouw kinderen. Handige weetjes die ervoor zorgen dat je zoon of dochter een stralend wit  en gezond gebit houdt.

 

Tips van een tandarts voor kinderen

5 tips om tandsteen te voorkomen

 

Tandsteen is moeilijk te bestrijden en het is een risico voor je gebit. Gaatjes ontstaan vaak uit tandsteen. Het is dus belangrijk dat je tandsteen tegengaat. Voorkom tandsteen met deze 5 simpele tips.

 

Tandsteen voorkomen

7 tips voor gezond tandvlees

 

Krijg en behoudt gezond tandvlees met deze 7 belangrijke tips. In gezond tandvlees ligt namelijk de sleutel tot het voorkomen van veel klachten aan je gebit. Leer nu hoe je gezond tandvlees krijgt.

 

Gezond tandvlees

Hoe krijg je wittere tanden

 

Witte tanden is belangrijk voor veel mensen en daarom is tanden bleken momenteel populair. Toch kan je meer doen dan dat om wittere tanden te krijgen. Lees deze 9 tips van de tandarts voor wittere tanden.

 

Wittere tanden

Jeukend tandvlees? Oppassen!

 

Wanneer je last hebt van jeukend tandvlees dan heb je een probleem. Lees hier de 5 meest voorkomende oorzaken van jeukend tandvlees en hoe je jeukend tandvlees kan verhelpen.

 

Jeukend tandvlees

Diabetes en Parodontitis

 

Als diabetes patiënt heb je een groter risico op parodontitis en dit is extra gevaarlijk omdat dit zorgt dat je insuline minder goed opneemt.

 

Diabetes en Parodontitis

Wildgroei van Tandvlees

 

Groeit er tandvlees over jouw kiezen heen? Dan heb je last van wildgroei tandvlees. Lees er alles over en hoe we het voor je kunnen behandelen.

 

Wildgroei Tandvlees

Zelf Tandsteen Verwijderen?

 

Tandsteen is gevaarlijk voor je gebit. Toch ontkom je er helaas niet aan. Zelf tandsteen verwijderen is echter niet de juiste oplossing. Het is namelijk een gevaar voor je eigen gebit.

 

Zelf tandsteen verwijderen