Niet nagekomen afspraak tandarts

Heb je een afspraak staan met de tandarts en vergeet je die na te komen? Dat kan gebeuren. In de hectische wereld waarin wij leven kan dit voorkomen. Hoewel wij volgens de Nederlandse Zorgautoriteit de geplande behandeling volledig in rekening kunnen brengen bij het niet nakomen van de afspraak met de tandarts doen wij dit niet. Althans, niet wanneer dit de eerste keer is dat het gebeurt. Komt het meermaals voor dan brengen wij hiervoor wel een bedrag in rekening.

Kosten niet nagekomen afspraak bij de tandarts

Zoals gezegd brengen wij bij de eerste keer dat een afspraak wordt gemist geen kosten in rekening. Bij een tweede keer of nog vaker doen wij dit echter wel. De kosten die wij in rekening brengen zijn afhankelijk van de behandeling en bij wie je een afspraak mist.

Hieronder tref je de kosten voor een niet nagekomen afspraak bij de tandarts aan.

Behandelcode Behandeling Kosten
Afspraak met tandarts, per kwartier€ 30,00
Afspraak met tandarts, per kwartier€ 30,00
Afspraak met mondhygiënist, per half uur€ 40,00
Afspraak met preventie assistente, per behandeling€ 30,00
Tandartscontrole€ 10,00
Dental Implants, langdurige afspraak€ 200,00

Wat te doen als je een afspraak wilt afzeggen?

Heb je een afspraak staan bij de tandarts maar kan je deze niet nakomen dan verwachten wij dat je deze tijdig afzegt. Dat betekent dat wij van jou verwachten dat je een afspraak uiterlijk 48 uur van tevoren afzegt. Doe je dit uiterlijk 48 uur van tevoren dan brengen wij geen enkele kosten in rekening. Dit kan per telefoon of per email.

 

Bij ziekte kan het voorkomen dat je op de dag zelf voor het eerst ziek wordt. Als dat het geval is dan verwachten wij dat je de tandarts afspraak in de ochtend bij het wakker worden annuleert. Op die manier kunnen we nog proberen om de tijd die gereserveert stond voor jouw afspraak te proberen om een andere patiënt te helpen.

 

Wil je jouw afspraak verplaatsen naar een ander moment? Dan kan dit alleen telefonisch. Wanneer we dit per email proberen te doen is het vaak moeilijker om een geschikt tijdstip voor de nieuwe afspraak te vinden in beide agenda's. Ook voor het verplaatsen van een bestaande afspraak verwachten wij dat dit uiterlijk 48 uur voor het tijdstip van de afspraak plaatsvind.

 

Wat doen we om je te helpen om jouw afspraak niet te vergeten?

Net als voor jou is het voor ons belangrijk dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Het missen van een afspraak voor jouw gebit betekent ook dat noodzakelijke werkzaamheden worden uitgesteld. In veel gevallen betekent dit dat de klachten kunnen verergeren en dat milde klachten of risico's serieuze aandoeningen aan jouw gebit kunnen worden. Dit is wel het laatste wat wij willen. Onze tandartspraktijk staat voor een gezond gebit voor iedereen. Daarom helpen we je graag zo snel mogelijk aan een gezond gebit.

 

Wat wij inmiddels geruime tijd doen is het versturen van een SMS een dag van tevoren om je te helpen herinneren aan jouw tandarts afspraak. Op die manier proberen we de tijd die we hebben om alle patiënten te helpen aan een gezond gebit zo optimaal mogelijk in te zetten.