Nazorg Implantologie

Na het plaatsen van een tandimplantaat is het belangrijk dat je je mond goed verzorgd. Dat betekent niet dat je dit moet doen op de manier zoals je het altijd doet. Gelukkig kan je normaal gesproken de volgende dag wel weer gewoon werken indien nodig. Welke zaken je in ogenschouw moet nemen behandelen we in dit artikel.

 

Direct na de behandeling mag je niet spoelen. De gehele dag niet. Dit kan namelijk het helingsproces verstoren. Dit kan de vorming van stolsel tegengaan en dit is nodig om te genezen.

 

De volgende dag, de dag na het plaatsen van het implantaat, moet je juist wel spoelen. Dit moet je doen met mondspoelmiddel. Daarnaast begin je ook met voorzichtig met poetsen van het implantaat. Poetsen doe je uiteraard met een zachte tandenborstel om niks te beschadigen.

 

Neem zowel vooraf als achteraf de voorgeschreven pijnstillers in.

 

Periodieke tandartscontrole

Ook al zijn je implantaten geen echte tanden moet je ze nog steeds goed verzorgen. Er kunnen geen gaatjes meer in komen maar het tandvlees rond de implantaten zijn wel kwetsbaar. Dat heeft er mee te maken dat implantaten er op gericht zijn om goed vast te blijven zitten.

 

Het schoonhouden van de kroon en het implantaat is daarmee erg lastig. Sommige plekjes zijn geen heel moeilijk te bereiken en daardoor is er weer kans voor bacteriën. Hierdoor is vooral je tandvlees kwetsbaar en dat zou kunnen leiden tot tandvleesproblemen. Denk aan ontstoken tandvlees of zelfs parodontitis.

 

Het risico van parodontitis is dat het het kaakbot rond het implantaat kan aantasten. Dit wil je uiteraard voorkomen want anders ontstaat het probleem dat je kroon niet langer vast blijft zitten.

 

Daarom is de periodieke tandartscontrole ook met tand implantaten belangrijk. Blijf daarom twee keer per jaar op tandartscontrole komen en laat ook het gebit professioneel reinigen om tandplak en tandsteen wat je niet zelf kan verwijderen te laten verwijderen.

[unex_ce_button id="content_g3s62m5va,column_content_d83vn6rd9" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="16px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#f49900" button_padding="3px 24px 3px 24px" button_border_width="2px" button_border_color="#f78300" button_border_radius="4px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#f78300" button_border_hover_color="#f78300" button_link="https://janvannassau.nl/implantologie/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]WAT IS IMPLANTOLOGIE[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_g3s62m5va,column_content_cza91sfyb" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="16px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#f49900" button_padding="3px 24px 3px 24px" button_border_width="2px" button_border_color="#f78300" button_border_radius="4px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#f78300" button_border_hover_color="#f78300" button_link="https://janvannassau.nl/implantaat-kosten/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]KOSTEN IMPLANTOLOGIE[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_g3s62m5va,column_content_21ek7412x" button_text_color="#ffffff" button_font="semibold" button_font_size="16px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#f49900" button_padding="3px 24px 3px 24px" button_border_width="2px" button_border_color="#f78300" button_border_radius="4px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#f78300" button_border_hover_color="#f78300" button_link="https://janvannassau.nl/tandarts-online-afspraak-den-haag/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]AFSPRAAK MAKEN[/ce_button]