Mondhygiënist in Den Haag

Voor een gezond, mooi en schoon gebit

Ben je op zoek naar een mondhygiënist in Den Haag? Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau kan je terecht voor alle problemen aan je gebit. Al onze mondhygiënisten zijn BIG-geregistreerd en behandelen honderden patiënten per jaar. Wij zijn een tandartspraktijk waar alle disciplines onder één dak samenwerken. Onze tandartsen en mondhygiënisten behandelen elk jaar ruim 5.000 patiënten naar tevredenheid.

 

Nieuwe patiënten bij mondhygiënist in Den Haag

Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau is er geen wachtlijst. Ook niet voor de mondhygiënist. Schrijf je vandaag nog in en je kan morgen bij ons terecht. Heb je last van pijnklachten? Laat ons dit weten en je kan vaak dezelfde dag nog geholpen worden door een van onze mondhygiënisten. Naast 4 mondhygiënisten werken er ook 5 tandartsen binnen Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau.

 

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist richt zich op de algehele hygiëne van je mond. Dit doet een mondhygiënist door de mondhygiëne te verbeteren op preventieve wijze. Het doel is om gaatjes en tandvleesziektes te voorkomen en de mondverzorging te verbeteren. Daarnaast verhelpt de mondhygiënist ook tandvleesproblemen.

 

Opleidingsniveau van een mondhygiënist

De mondhygiënist is BIG-geregistreerd. Dat betekent dat het voeren van de beroepsnaam alleen toegestaan is na afronding van de HBO-opleiding Mondhygiëne of Mondzorgkunde. Dit is een vierjarige opleiding die zich richt op de verzorging van de algehele mondhygiëne.

 

Veelvoorkomende mond- en gebitsklachten

Het gebit is dagelijks onderhevig aan risico’s die je gebit kunnen schaden. Voor veel van deze problemen zijn er symptomen die je waarschuwen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze signalen.

  • Last van een slechte adem
  • Opgezwollen tandvlees
  • Bloedend tandvlees
  • Rood tandvlees
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Tandplak op de tanden
  • Tandaanslag en verkleuring van de tanden
  • Tandsteen rondom je tanden
  • Vieze smaak in de mond
  • Loszittende tanden

 

Behandelingen van de mondhygiënist

Om deze problemen te behandelen kan je bij de mondhygiënist terecht. De mondhygiënist is getraind en opgeleid om deze problemen te verhelpen. Middels onderstaande behandelingen helpt een mondhygiënist je naar een gezonder, schoner en mooier gebit.

 

Tandsteen verwijderen

Het verwijderen van tandsteen is een belangrijk onderdeel van het schoon en gezond houden van je gebit. Wanneer tandplak onvoldoende wordt weggepoetst ontstaat tandsteen. Tandsteen verwijderen is noodzakelijk om gaatjes te voorkomen.

 

Professionele gebitsreiniging

Het verwijderen van tandplak, tandsteen en tandaanslag speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van je gebit. Met flossen en tanden poetsen ben je er nog niet helaas. Er zijn altijd plekjes die moeilijk schoongehouden worden. Met een professionele gebitsreiniging wordt heel je gebit schoner en witter.

 

Tanden polijsten

Het polijsten van je tanden is standaard onderdeel van de professionele gebitsreiniging. Aangezien je met tanden polijsten de tandaanslag verwijderd maakt het je tanden niet alleen schoner maar ook een stuk witter. Het is ook mogelijk om een losse afspraak te maken voor tanden polijsten.

 

Parodontitis behandeling

Parodontitis is een serieuze tandvleesaandoening. Er onstaat ruimte tussen je tanden en het tandvlees waar bacteriën zich kunnen schuilhouden. Een diepe gebitsreiniging door de mondhygiënist helpt om de parodontitis te bestrijden.

 

Gingivitis behandeling

Gingivitis is een tandvleesziekte. Wanneer deze onbehandeld blijft leidt dit tot parodontitis. Gingivitis levert gelukkig nog niet zoveel schade aan je gebit. Laat ontstoken tandvlees altijd behandelen door een mondhygiënist.