Kosten tandartscontrole

Jaarlijks worden de kosten voor een bezoek aan de tandarts bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. Zo ook, de kosten voor een tandartscontrole. Dit jaar ligt het maximale bedrag voor enkel en alleen een tandartscontrole op € 23,45.

De kosten van een tandartsbezoek voor een periodieke controle, de officiële naam van een tandartscontrole, kan echter hoger uitvallen dan het bedrag van € 23,45. Dit heeft te maken met andere zaken die worden uitgevoerd tijdens de tandartscontrole.

Mogelijke aanvullende kosten bij een tandartscontrole

De tandarts wil graag dat je gebit in de best mogelijke conditie is. Daarom wordt in sommige gevallen meer uitgevoerd dan enkel en alleen een periodieke controle. Denk hierbij aan het maken van röntgenfoto’s om beginnende gaatjes op te sporen of het verwijderen van tandsteen.

De meest voorkomende behandelingen tijdens een tandartscontrole en de kosten hiervan hebben we hieronder op een rij gezet. Al onze tandartsen informeren je voorafgaand de behandeling over de uitvoering van de werkzaamheden die uitgevoerd worden.

Vastgestelde Kosten

C002 Periodieke Controle € 23,45
C13 Probleemgericht Consult € 23,45
MO1 Preventieve voorlichting, per 5 min € 13,84
MO2 Consult van preventie, per 5 min € 13,84
MO3 Gebitsreiniging, per 5 minuten € 13,84
X10 Kleine röntgenfoto € 17,28

Voorbeeld kosten tandartscontrole

Met het bovenstaande overzicht van mogelijke kosten bij een tandartscontrole heb je een beetje inzicht in wat een tandartscontrole kost. Echter is het niet zo dat alle behandelingen tijdens een tandartscontrole worden uitgevoerd. Het ligt er simpelweg aan wat er noodzakelijk is om je gebit in de beste conditie te houden.

Een bezoek aan de tandarts voor een periodieke controle kan er qua kosten als volgt uit zien.

  • Periodieke controle € 23,45
  • Kleine röntgenfoto € 17,28

De totale factuur komt dan op € 40,73 voor de tandartscontrole. Zoals gezegd hoeft het niet zo te zijn dat er bij elke tandartscontrole een röntgenfoto wordt gemaakt.

Bij ons kan je voor alle behandelingen terecht

Dankzij ons uitgebreide team van tandheelkundig medewerkers kunnen we je bij alle uitdagingen aan het gebit helpen.