Kosten sealen

De kiezen van veel kinderen in Nederland worden geseald. Het sealen helpt de kiezen te beschermen tegen gaatjes. Deze behandeling komt niet alleen voor bij kinderen maar ook volwassenen kunnen kiezen voor het laten sealen van de kiezen om gaatjes te voorkomen. Vaak zijn er veel vragen rond de kosten van de tandarts. Daarom geven we je bij deze een indicatie voor de kosten van sealen bij de tandarts.

 

Wat is sealen?

Het sealen van de kiezen dient ter bescherming van het gebit tegen gaatjes. Door een beschermlaagje rond de kiezen aan te bieden hebben bacteriën geen kans meer om voor tandproblemen te zorgen. Wil je meer weten over wat sealen is en hoe een behandeling in zijn werk gaat? Dan verwijzen we je graag naar onze informatie over sealen.

 

Tarieven Sealen

De jaarlijks centraal vastgestelde tarieven door de Nederlandse ZorgAutoriteit (NZA) gelden voor alles tandartsen in Nederland. De volledige lijst met tandartskosten hebben wij op onze website staan. Dit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Aangezien dit een enorme lijst aan behandelingen is hebben wij de relevante kostenposten voor het laten sealen van de kiezen op een rij gezet. Deze tref je hieronder.

Vastgestelde Kosten

  • V30 Fissuurlak, eerste element € 27,78
  • V35 Fissuurlak, ieder volgend element in dezelfde zitting € 15,43

Voorbeeldberekening Kosten Sealen

Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. De tandartskosten die je online kan vinden zijn vaak onduidelijk voor mensen die patiënt zijn bij de tandarts. Daarom maken we graag voorbeeldberekeningen die zorgen voor meer duidelijkheid. Zo begrijp je het ook wanneer je niet binnen de tandheelkunde werkzaam bent.

We moeten je wel wijzen op het feit dat dit een voorbeeld betreft. Er zijn dan ook op geen enkele manier rechten te ontlenen aan deze voorbeeld factuur. Onderstaand een voorbeeld voor het laten sealen van 4 kiezen. Het kan zijn dat bij het laten sealen van jouw kiezen er andere kosten bij komen. Elk gebit is immers anders.

  • V30 Fissuurlak, eerste element € 27,78
  • V35 3x Fissuurlak, ieder volgend element in dezelfde zitting € 46,29

Totale kosten € 74,07

Vergoeding sealen door de verzekering

Gelukkig vallen de tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar onder de zorgverzekering. Dat betekent dat de kosten voor het sealen van het gebit voor kinderen tot 18 jaar volledig door de zorgverzekeraars wordt vergoed. Sealen valt namelijk onder de basisverzekering. Je hebt er zelf dus geen omkijken naar en dat is prettig.

Echter kan het voorkomen dat de tandarts het verstandig vindt dat ook het melkgebit wordt geseald. Wanneer hier sprake van is dan is er vooraf toestemming van de zorgverzekeraar nodig om deze behandeling vergoed te krijgen. Hiervoor zal de tandarts een machtiging aanvragen bij de zorgverzekeraar.

Wanneer je als volwassenen je kiezen wil laten sealen dan gelden er andere regels. De tandartskosten vallen dan immers niet meer onder de basisverzekering. Afhankelijk van jouw aanvullende tandartsverzekering kan een deel van de kosten worden vergoed. Bekijk hiervoor de polis van jouw aanvullende tandartsverzekering.

Bij ons kan je voor alle behandelingen terecht

Dankzij ons uitgebreide team van tandheelkundig medewerkers kunnen we je bij alle uitdagingen aan het gebit helpen.