Endodontologie

Een ander woord voor wortelkanaalbehandelingen…

In de endodontologie legt men zich toe op de behandeling van het doorbloede weefsel in het binnenste van de tand. De tandpulpa of tandzenuw.

 Door tandbederf, grote restauraties, cracks of ongelukken kan de tandzenuw ontstoken raken of in geval van een trauma bloot komen te liggen. Mocht dit gebeuren dan is de tandarts genoodzaakt een zenuwkanaalbehandeling uit te voeren.

 Endodontologie legt zich toe op zenuwkanaalbehandelingen. Zenuwkanaalbehandeling is een ander woord voor een wortelkanaalbehandeling.

 Met speciale vijltjes en spoelmiddel zal geprobeerd worden de kanalen schoon en steriel te maken. Als de kanalen schoon en steriel zijn worden deze opgevuld met een speciaal vulmiddel dat gutta-percha genoemd wordt. Een zenuwkanaalbehandeling is een zeer precies en langdurige behandeling. Het is mogelijk dat uw tand na deze behandeling voorzien moet worden van een kroon.

 De endodontoloog is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen en voert jaarlijks vele zenuwkanaalbehandelingen uit.

 Bij Tandheelkundig Centrum Jan van Nassau is onze endodontoloog altijd bezig om zijn kennis up-to-date te houden door meerdere congressen te bezoeken. U bent dan ook altijd in goede handen.