Angst voor de tandarts

Een beetje geduld doet soms wonderen

De angst voor de tandarts is voor sommige mensen zo groot dat ze hun tandartsbezoek blijven uitstellen en soms zelf compleet afzeggen. Zoals je begrijpt is dit slecht voor je gebit. Gelukkig hebben we een tandarts in Den Haag die zich specialiseert angst voor de tandarts. Dit omdat ook mensen met angst voor de tandarts een gezond gebit nodig hebben.

 

Hoe helpt een tandarts je met de angst?

De belangrijkste rol van de tandarts is om je gerust te stellen. Dit doet de tandarts door open en eerlijk met je om te gaan. Onze tandarts heeft geduld en stelt je op je gemak. Daarom nemen we ruim de tijd voor je en bespreken alle stappen uitgebreid met je alvorens de behandeling begint. Zodra voor iedereen duidelijk is hoe de behandeling in zijn werk gaat en hoe we deze op een zo prettig mogelijke manier kunnen uitvoeren beginnen we met de behandeling.

Het is daarom belangrijk dat je over je angst praat met ons. Op die manier weten we hoe we het beste rekening met je kunnen houden. Geef je angst voor de tandarts dan ook aan op het moment dat je een afspraak met ons maakt. We zorgen ervoor dat je geholpen wordt door een tandarts die zich specialiseert in patiƫnten met tandartsangst.

Angst voor de tandarts

Vaak ontstaat angst voor de tandarts in de jeugd. Ouders die bang zijn voor de tandarts of een onprettige ervaring bij de tandarts zijn veel voorkomende oorzaken. Meestal gaan de angsten voor een bezoek aan de tandarts om:

  • Angst voor naalden in de mond
  • Het geluid van de boor
  • Voor kokhalzen
  • Het uit handen geven van controle

 

Vertrouwen in de tandarts

Het belangrijk is om het vertrouwen in de tandarts weer te herstellen. Door ons aan de gemaakte afspraken te houden en te luisteren naar de patiƫnt herstellen we dit vertrouwen geleidelijk. Dat betekent ook dat we de behandeling eventjes onderbreken als dat noodzakelijk is. We doen namelijk niets waar je niet klaar voor bent.

Ook voor kinderen is dit vertrouwen erg belangrijk. Daarom adviseren we om kinderen op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts. We hebben de leukste tandarts voor kinderen in Den Haag. Het doel van de kindertandarts is niet alleen een gezond gebit maar ook om het vertrouwen in de tandarts onder kinderen te vergroten. Naar de tandarts gaan moet niet eng zijn en daar staan we voor.

 

Maak een afspraak met de tandarts met geduld

Wil je ons een kans geven? Maak dan een afspraak met onze tandarts via onze website. Geef in het formulier aan dat je angst voor de tandarts hebt en wij zullen zorgen dat een gespecialiseerde tandarts je helpt.